Изхвърляне на стара холна гарнитура

Изнасяне и изхвърляне на стара холна гарнитура в София

Изхвърляне на стара холна гарнитураИ така, вие сте решили да смените мебелите си, защото са остарели или просто сте вземали пример от вашия съсед и ви се иска да имате, като неговото обзавеждане. А, може просто да имате здравословни проблеми и старата, набита прах по мебелите, ви предизвиква пристъп на алергии. Даже, ако ви нямате алергии, алергените могат да ви предизвикат вреда на здравето.

Какви материали могат да отделят вредоносни вещества и как да се справим с това? И така, разглеждайки основните места, където се натрупват най-много алергени…

Най-благоприятните места за натрупване на прах, явяват всекидневната и антрето. Прахът, който се натрупва е отлично място за размножаване на бактерии, отделянето, на които предизвикват алергии към домашен прах.

Вариантите, как да се отървете от старите мебели са няколко: вие можете да ги  утилизирате, да ги реставрирате или просто да ги продадете. Разбира се, ако мебелите са ви омръзнали и сте купили нови мебели, то ще ви се иска бързо да се избавите от старите мебели.

Да ги изнесете и оставите пред вашия дом – няма как да се случи, защото основният проблем е, че в много дворове няма оборудвани специални контейнери и места за утилизация на мебели. А, да оставите такива, крупно габаритни предмети редом до контейнерите никак не върви, да не говорим за глобата, която ще ви се наложи. Такива мебели е нужно да се изнесат извън града, на специално предназначени за това места. Именно за това все повече хора се обръщат за помощ към фирма за хамалски услуги – техните служители ще демонтират, изнесат, натоварят и извозят всички ненужни мебели от дома ви.

Материала от утилизираните мебели могат да послужат за изработка на нови мебели, възможен е вариант на съчетания на различни материали, става въпрос за композиционни материали, в състава, на които влизат натурални влакна или частици (от дървесина, лен, коноп и др.) и полимери.

Получаването на композитни материали започва през 90-те години, чрез които се изработват облицовки на домове и други повърхностни покрития. А в Европа, дървесно — полимерните композити намират приложение в мебелната промишленост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *