Къде да изхвърля багаж и мебели

Настъпи пролетта. С това на някой хора им идва блестящата идея да си напарят цялостно пролетно почистване. Това е чудесна идея и би трябвало много хора да се възползват от това време да се освободят от ненужните и натрупаните в повече непотребни вещи.

Хубаво организирали сме се. Избрали сме най-подходящото за това време и запретвайки ръкави свършили сте чудесна работа. Вече домът е по-подреден и освободен от всичко излишно. Да, но сега възниква един много съществен проблем.

изхвърляне на ел. уреди

Какво да ги правим всичките ненужни вещи, стари мебели, стара холна гарнитура. Първото нещо, за което всеки се сеща, е да ги изхвърли. Но все пак е хубаво да знаете, че това не е единственото решение.

Непотребните за вас дрехи биха могли да бъдат от голяма полза на някой друг. Така например спокойно можете да ги сортирате и приберете в чували, а тях да предоставите на някоя църква например. Там тези неща са ценни и потребни.

Ако не в църква то спокойно можете да ги дарите в някой дом за стари хора например. Ако имате детски дрешки и нямате на кого да ги дадете то тогава ги занесете във все още съществуващите домове за деца. Там тези неща ще свършат чудесна работа.

Ако и с това не ви се занимава то тогава отново подредени в чували ги оставете до контейнера пред вашето жилище. Всички знаем, че постоянно обикалят бездомни и бедни хора за някой от тях тези неща ще са цяло съкровище. Всеки уважаващ себе си човек би постъпил така.

почистване след ремонт

Не изхвърляйте дрехите в контейнера проявете все пак малко уважение и човечност. Същото е валидно и за старите и ненужни вече за вас мебели. Има в днешно време фирми, които разполагат с хамали и предлагат хамалски услуги за изнасяне и транспорт на ненужните ви мебели безплатно или на твърде ниска цена.

От вас се изисква просто да ги потърсите и да се свържете с тях. Това е добро решение, ако смятате, че тези мебели вече няма да ги ползвате и не са нужни на старите ви родители например. Обмислете добре, преди да изхвърлите от дома си.

Разбира се, че е по-добре да е просторно и подредено, но в никакъв случай не бързайте, за да не се окаже, че в бързината сте изхвърлили нещо, което още би ви вършило работа. Нали знаете прословутата българска поговорка „Бързата работа срам за майстора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *